Gjerningsmennene som fredag kveld angrep restauranten, tok om lag 35 gjester og ansatte som gisler, 20 av dem utlendinger, skriver nyhetsbyrået AP. Minst tolv av gislene skal være befridd i operasjonen lørdag morgen.

En sikkerhetsoffiser opplyser til AFP at fem uskadde, bangladeshiske gisler ble frigjort i løpet av få minutter. Japanske myndigheter sier de har fått opplyst fra bangladeshisk politi at to av de tolv befridde gislene er utlendinger, men ikke hvilken nasjonalitet de tilhører.

En AFP-fotograf på stedet fortalte ved 7.30 lørdag morgen (3.30 norsk tid) at han kunne høre en kraftig skuddveksling idet spesialstyrkene slo til mot restauranten, over ti timer etter at gislene ble tatt.

Ekstremistgruppa IS hevder å stå bak restaurantangrepet og gisseltakingen i Dhakas ambassadestrøk fredag kveld. Minst to politifolk ble drept i angrepet, og minst 26 personer er såret.

Flere medier rapporterer at om lag 35 gjester og ansatte er blitt holdt som gisler inne i restauranten Holey Artisan Bakery. Den ligger i bydelen Gulshan og er populær blant utlendinger, diplomater og bangladeshiske middelklassefamilier. (©NTB)