KRISTIANSAND: — Vi registrerer at saken har fått mye oppmerksomhet, og vi ønsker jo ikke avlivning. Vi har derfor bestemt oss for å se saken litt an, sier Trond Johanson i parkvesenet i Kristiansand kommune.

Onsdag kveld reagerte elgjegere på at det er gitt fellingstillatelse på ungdyret som de to siste ukene har vært nærgående på turgåere og golfere i området rundt Sukkevann i Randesund.

Kritikk fra elgjegere

I en to-ukers periode har parkvesenet fått en rekke henvendelser på at elgen har hatt en svært nærgående atferd, og har gitt fellingstillatelse på dyret. Elgjeger André Wathne er blant flere som har reagert på avgjørelsen.

— Vi bor i Randesund, og lysløypa går i skogen. Da må man kunne regne med å møte på en elg. Denne avgjørelsen er tatt på et litt tynt grunnlag, sa han til Fædrelandsvennen onsdag kveld.

Gyldig fellingstillatelse

Nå velger Kristiansand kommune å innføre en liten våpenhvile, men fellingstillatelsen er fortsatt gyldig.

— Med en gang den opptrer truende vil vi igjen jakte på dyret, men i mellomtiden er vi ikke aktivt ute og leter etter elgen. Det er sannsynlig at den vil trekke seg vekk til et mindre befolket område, sier Johanson i parkvesenet.

- Vil det si at fellingstillatelsen ble gitt litt for kjapt?

— Nei, etter to uker med mange innspill fra flere personer synes jeg at vi hadde ventet nok, og vi vurderte dette som nødvendig. Men noen hevder at elgen har oppført seg truende, mens andre betegner den som nysgjerrig, og det er det siste som gjør at vi vil avvente litt, sier Johanson.