Jerv var best, men Start fikk det beste resultatet med seg. Det er den enkle konklusjonen etter kampen på Levermyr lørdag. På en bane det var umulig å spille fotball på fikk Mads Stokkelien satt inn målet som nå gjør at kristiansanderne er i førersetet før returoppgjøret i Kristiansand onsdag.

Men alle som så kampen i Grimstad skjønner at dette på langt nær er avgjort. Til det er Jerv for gode. De styrte, skapte flest sjanser og var best i Grimstad. De sto også opp i krigen — ikke minst representert ved Alexander Lind, han var for meg banens beste spiller.

Sportsleder Pål Wollebæk Jørgensen.

Men det skal jammen meg også Start-spillerne ha honnør for. Innstillingen og innsatsen Start la for dagen var bedre enn på lenge. Det tipper jeg er godt for Bård Borgersen og laget å ta med seg inn i returkampen. Du så det på måten Espen Børufsen ofret seg på før han nikket til Mads Stokkelien, som igjen ofret seg for å score 1-0 målet. Du så det på de ville blikkene etter scoringen. Ikke minst viste Rolf Daniel Vikstøl hva denne kampen betydde for han og laget. Med ødelagt ankel nektet han å gi seg, men smertene ble så enorme at han ikke hadde noe valg. Start-spillerne skjønte at de måtte gi alt for klubben og dens fremtid. De skjønte på forhånd at Jerv er minst like godt fotball-lag som dem selv

ohi.jpg

.

Noe mer om kampen lørdag er det egentlig ikke å si. Både Steinar Pedersen og Bård Borgersen ønsket å spille fotball langs bakken med sine lag. Den opprinnelige taktikken kunne de kaste i Groosefjorden på vei til Levermyr. Banen var isete og hard, og umulig å spille god fotball på.

Hva skjer på onsdag nå? Med dette resultatet får vi i hvert fall den perfekte festen. Det kommer til å bli spådd og tippet i alle mulige retninger. Nervene kommer til å være i høyspenn. I min bok er sluttutfallet fortsatt åpent. Der jeg holdt Jerv som favoritter før kampen, har Start bikket det ørlite i sin favør før kampen i Kristiansand — la oss si 55-45. Fordelen for Start er at de nå ikke må styre kampen på hjemmebane onsdag. Med 0-0 har de reddet plassen i eliteserien med minste mulige margin.

Det tror jeg passer dem bra, om de treffer med taktikken. Hurtige overganger der et offensivt Jerv i ubalanse kan straffes blir fort melodien på Sparebanken Sør Arena. Jo lenger tid det tar før Jerv scorer, jo større blir sjansene til å straffe dem. Samtidig sier noe meg at banedekket i Kristiansand kler Jerv bedre enn Start. I tillegg har dette laget fra Grimstad et ess i ermet. I fire avgjørende kamper på rad har de scoret i sluttminuttene. Lag med den egenskapen kan oppnå store ting - det har vi sett før.