Det bedyret iallfall Italias suksesstrener da han forlegen måtte unnskylde forsnakkelsene.

Han snakket om at seier er viktig for muligheten til å bli toppseedet i trekningen av EM-sluttspillet, og at laget ikke vil gjøre en dårlig figur når det skal vise seg fram på Stadio Olimpico i hovedstaden.

— Norge har tatt gigantiske steg det siste året, og de gir Kroatia hard kamp om EM-plass. Per-Mathias Høgmo har gjort en stor jobb taktisk, og det blir ikke lett for oss, ikke minst fordi vi møter en fysisk svært sterk motstander. Men jeg kan forsikre om at vi ikke vil gjøre det lett for motstanderen selv om vi allerede er kvalifisert, sa han.

Han må greie seg uten tre midtbanespillere tirsdag. Andrea Pirlo, Marco Verratti og Marco Parolo har skader som gjør at Conte ikke vil sende dem på banen. Det fører trolig til at han legger om til en 3-5-2-formasjon etter å ha spilt 4-4-2 med svært offensive kanter da EM-billetten ble sikret i Baku lørdag.

— Denne gruppen har taktiske evner til å overvinne alle problemer. Noen er slitne etter kampen i Aserbajdsjan og den lange reisen, men jeg ønsker å bruke så mange som mulig av dem som spilte lørdag, sa Conte, som akter å bruke spissduoen Eder og Graziano Pellè igjen. (©NTB)