Politidistriktene får tildelt 302 nye politibetjent 1-stillinger i år. Oslo politidistrikt får naturlig nok flest, men Agder politidistrikt har all grunn til å være fornøyd.

Agder får 16 nye PB1-stillinger, samt fire juriststillinger, skriver Politiforum.

Agder-politiet har lenge kjempet for at fordelingsnøkkelen internt i politiet må endres, slik at Agder får en større del av det totale antallet stillinger. I 2014 førte fordelingen til at Agder fikk 9 stillinger og Rogaland 26, selv om de to distriktene er omtrent jevnstore.

— Politistillingene er beregnet for studentene som går ut av Politihøgskolen i juni 2015. Vi er glade for denne økningen. Vi er midt inne i prosessen for hvordan vi skal fordele dem, og det er for tidlig å gå ut med noe i media nå, skriver politimester Kirsten Lindeberg i en sms til Fædrelandsvennen.

Tildelingslista

Totalt er det 349 PB1-stillinger som skal fordeles i politi-Norge, men 17 av dem (16 til Kripos og 1 til Økokrim) går til særorganene. Samtidig går 20 stillinger til Politiets Sikkerhetstjeneste, mens 10 stillinger ennå ikke er fordelt, ifølge Politiforum.

PB1-stillingene tildeles med virkning fra 1. juli.

Her er lista over hvor mange PB1-stillinger politidistriktene har fått tildelt i år (flest til færrest):

Oslo 80

Hordaland 27

Rogaland 19

Haugaland og Sunnhordland 16

Agder 16

Østfold 14

Romerike 14

Sør-Trøndelag 14

Hedmark 12

Søndre Buskerud 11

Nordmøre og Romsdal 11

Salten 10

Vestfold 9

Troms 7

Nord-Trøndelag 5

Sunnmøre 5

Follo 4

Vestoppland 4

Nordre Buskerud 4

Midtre Hålogaland 4

Sogn og Fjordane 3

Asker og Bærum 3

Gudbrandsdal 3

Telemark 2

Helgeland 2

Vestfinnmark 2

Østfinnmark 1

50 nye jurister

Samtidig blir det fordelt 50 nye stillinger til påtalejurister i politiet. Tre stillinger går til Kripos, to til Økokrim, 45 til politidistriktene, mens en stilling holdes tilbake, skriver Politiforum.

Juriststillingene tildeles med virkning fra 1. mai.

Her er oversikten over juriststillingene:

7 stillinger: Oslo

4 stillinger: Agder

3 stillinger: Hordaland og Vestfold

2 stillinger: Østfold, Romerike, Hedmark, Telemark og Sør-Trøndelag

1 stilling: Follo, Gudbrandsdal, Vestoppland, Nordre Buskerud, Søndre Buskerud, Asker og Bærum, Rogaland, Haugaland og Sunnhordland, Sogn og Fjordane, Sunnmøre, Nordmøre og Romsdal, Nord-Trøndelag, Helgeland, Salten, Midtre Hålogaland, Troms og Vestfinnmark.

0 stillinger: Østfinnmark politidistrikt.

Fornøyd

Politimester Kirsten Lindeberg sa seg i fjor godt fornøyd med statsbudsjettet da det ble klart at antallet stillinger ville bli styrket på landsbasis.

— Dette er tidenes løft for politijuristene. Det har tidligere blitt satset mye på beredskap, men det er viktig med juristkapasitet for å kunne ha gode rettssaker og raskere domfellelser. Våre jurister har vært blant de mest effektive i landet, men det har lenge vært et ønske om økt bemanning, sa hun.