— Jeg kan ikke si noe om hva prosjektet inneholder, men jeg kan si at jeg har vært i samtale med ham i halvannen times tid, sier Trond Blattmann til Fædrelandsvennen.

Mandag postet han et bilde av seg selv og Moore på Facebook. Møtet fant sted på Grand Café i Oslo, etter at Blattmann ble kontaktet av et produksjonsselskap.

Moore er en prisbelønt amerikansk filmskaper som også omtales som politisk aktivist. Han er kanskje best kjent for dokumentaren «Bowling for Columbine» (2002) om den amerikanske våpenkulturen. Filmen tar utgangspunkt i skolemassakren på Columbine High School i 1999

Trond Blattmann mistet sønnen sin, Torjus, på Utøya, og var inntil i vårleder for Den nasjonale støttegruppa etter 22. juli-hendelsene. Han vil ikke svare på hvilken rolle dette får i filmen.

— Jeg vet ikke hvor stort det er, annet enn det jeg snakket om. Så har han spurt om jeg kan la være å si for mye om det, sier Blattmann.

— Men møtet var spennende?

— Han har laget en del dokumentarfilmer som setter et kritisk lys på ting, og det synes jeg er spennende, sier Trond Blattmann.

Søndag skrev TV 2at Michael Moore var i Oslo og filmet utenfor Stortinget.

- Jeg jobber med en ny film, der både Norge og USA har en stor rolle. Norge er et fantastisk land å bo i, det er nydelig her, røpet en hemmelighetsfull filmskaper til kanalen.

Ifølge TV 2 skal Moore være i Norge i flere dager og skal reise til flere forskjellige byer.