Jeg er helt enig i at dette er viktig. Oppslutningen om de politiske valgene er alltid langt større enn de kirkelige valgene, men kirkevalgene er også meget viktige. Vi er på vei til en helt selvstendig kirke, avskilt fra staten. Men en viktig forutsetning er at det skal være demokrati i kirka. Og det blir ikke demokrati uten at vi engasjerer oss og stemmer.

To lister

I Agder og Telemark bispedømme er det to lister ved valget i år, og de som står på listene er svært engasjert og glad i kirka. Men det er forskjell på listene. Jeg står på Åpen Folkekirkes liste fordi jeg ønsker en åpen og inkluderende kirke hvor alle føler at de er velkomne. Jeg vil at kirka skal være åpen for alle uavhengig av kjønn, etnisitet eller seksuell orientering. Homofile og lesbiske par kan i dag inngå ekteskap. Men mange av dem ønsker at denne viktige handlingen i deres liv skal foregå i kirka. De ønsker det samme som mange andre som skal gifte seg: Guds velsignelse over deres ekteskap. Hvordan kan vi gå imot dette ønsket?

Kristen oppdragelse

Vi som står på listene til Åpen Folkekirke har også mange andre saker vi brenner for. Personlig er jeg opptatt av at flest mulig foreldre døper barna sine, og at de sammen med fadderne gir barna en kristen oppdragelse. Jeg er også opptatt av at kirka skal arbeide for respekt og likeverd i hjem og samfunn. Andre viktige temaer er bekjempelse av fattigdom, og arbeid for en god forvaltning av våre felles ressurser. Til sammen er det mange oppgaver for kirka. Det å møte homofile og lesbiske som ønsker kirkelig vigsel med raushet og respekt, er nok den saken som tydeligst skiller de to listene. Jeg oppfordrer alle som er medlem av kirka: Vær med å bestemme hvordan kirka vår skal utvikle seg! Stem ved kirkevalget!