Det tyrkiske folk har valgt å sikre stabilitet og sikkerhet, sa han til pressen etter å ha bedt i en moské i Istanbul mandag morgen.

Ved valget søndag vant partiet hans tilbake flertallet i nasjonalforsamlingen, men fikk ikke de to tredeler av mandatene som trengs for å endre grunnloven, slik Erdogan ønsker. Det kurdiske partiet HDP kom med et nødskrik over sperregrensa.

I en uttalelse til det statlige nyhetsbyrået Anadolu sier Erdogan at velgerne har vært tydelig misfornøyd med hvordan opposisjonspartiene opptrådte under forhandlingene for å få til en styringsdyktig koalisjonsregjering etter valget i juni.

Forhandlingene strandet, ifølge mange analytikere fordi Erdogan selv ikke ønsket en koalisjonsregjering, og tyrkerne måtte derfor gå til stemmeurnene igjen søndag for fjerde gang på mindre enn ti år.

Erdogan mener samtidig at valgresultatet sender et klart budskap til kurdiske PKK om at «vold, trusler og blodsutgytelser ikke kan eksistere side om side i et demokrati og en rettsstat». (©NTB)