Der vokste poteten på bildet over seg stor og tung, så tung at tallskiven under stoppet på 661 gram da grønnsaken ble lagt på vekta.

Den største?

Det kan vi med sikkerhet si er den tyngste poteten på Sørlandet, i alle fall i år, og i alle fall blant dem som er meldt inn til Fædrelandsvennen.

Alt vi vet om mannen som gjorde oppdagelsen og dokumenterte den, er hans navn.

Det er Finn Jensen.

Her viser Edmund Mikalsen frem potetene og deres oppvekststed på Øksendal i Sirdal, da Fædrelandsvennen omtalte noen store poteter derfra tidligere denne måneden. Foto: Bergljot Mikalsen

Fædrelandsvennen har i det siste omtalt flere tungvektere av noen poteter. Tidligere i september ble det funnet flere store poteter på Øksendal i Sirdal.Den største veide over en halv kilo.

Det er likevel et stykke til rekordene.

Monsterpotet

Den uoffisielle norgesrekorden skriver seg fra Toftøysund i Tysvær, der en potet på 1,59 kilo av ukjent art ble halt fram i dagslys i fjor høst.

På verdensbasis er rekorden 11,3 kilo — da en monsterpotet ble funnet på kanaløya Isle of Wright, opplyste potetforsker Per Møllerhagen ved Nibio (Norsk institutt for bioøkonomi) til Fædrelandsvennen for to uker siden.