Google-eide Youtube har hatt en heller dårlig dag i det tyske rettsapparatet, og risikerer nå millioner av euro i bøter, daglig, skriver nettstedet Torrentfreak.

Feiden de er inne i går helt tilbake til 2010. Den tyske rettighetsorganisasjonen GEMA mente Google drev villedende informasjonsspredning og ikke betalte for videoene GEMA forvaltet rettighetene til.

GEMA representerer tyske opphavsrettshaveres film og musikk, og har som oppgave å hindre at verkene blir lagt ut på nett uten samtykke.

Ville ha betalt

De krevde at Google betalte en avgift for hver viste Youtube-video, noe de nektet å gjøre. I 2012 gikk derfor GEMA til sak mot Google for å få blokkert alle Youtube-videoer som inneholdt kopibeskyttet materiale.

Retten beordret deretter Google å blokkere alle organisasjonens videoer i Tyskland, noe de etterfulgte – etter sigende for godt.

Blokkeringen dro nemlig med seg mange uskyldige videoer, og anga dessuten GEMA som den store syndebukken for hvorfor mange videoer gikk i sort over natten.

Les også:

Youtube satser stort på 4K

Enorm bot

Kort tid etter haglet beskyldningene fra et frustrert tysk folk mot GEMA, som alle ga de skylden for at svært mange Youtube-klipp nå var utilgjengelige.

Rettighetsorganisasjonen ønsket kun at Youtube betalte avgift på lik linje med andre tjenster, og tok atter en gang saken til retten da de mente at deres omdømme led av Googles relativt offentlige uthenging.

Denne uken la domstolen frem sin dom i saken, og om ikke Google anker må de regne med å endre praksis ganske brennkvikt.

Dommen befaler nemlig at Youtube heretter ikke har lov til å fortelle hvilken organisasjon som krever innehold fjernet, og må betale opptil 250 000 euro i bot for hver video som strider mot domsavsigelsen.

Ulovlig nedlasting er ikke lenger størst:

Youtube og Netflix står for halve nettrafikken