I tillegg til auditionrundene i hovedbyene Tromsø, Bergen, Stavanger, Trondheim og Oslo, sender «Idol» i år også egne talentspeidere til Haugesund, Ålesund, Hamar og Bodø. 13. mars kommer talentspeiderne til Arendal.

— Ingen steiner skal være usnudd i jakten på årets Idol-talenter, og for aller første gang tar vi turen til Arendal for å lete etter kommende popstjerner. Vi har hatt mange spennende deltakere fra området tidligere, og vet at det er et godt musikkmiljø i byen. Vi håper selvsagt å få med oss noe av det beste byen og omegn har å by på, sier TV 2s presseansvarlig for «Idol», Bjarne Laastad i en pressemelding.

Arendal blir den eneste byen «Idol» besøker på Sørlandet i år.

— Vi har vært i Kristiansand tidligere, men erfaringsmessig har det vært enda flere med potensial litt lenger øst, sier Laastad videre i pressemeldingen.

Det blir ikke åpen audition i byen, så man må ha avtale i forkant. Man må ha fylt 16 år innen 31. desember 2014, og ikke være eldre enn 35 år når man møter på audition.

Dommere og programledere blir de samme som i fjor: Stian Blipp er programleder, mens juryen består av Kurt Nilsen, Tone Damli, Gunnar Greve og Esben "Dansken" Selvig.