Bjørn Eidsvåg spiller på Hunsfest. Foto: Kjartan Bjelland
Åge Aleksandersen spiller på Hunsfest Foto: Vegard Nekstad, Mads Ommundsen
Erlend Ropstad spiller på Hunsfest Foto: Erling S. Hægeland

— Vi er meget fornøyd med at Nilsen vil avslutte kvelden på Hunsøya, sier arrangør Jørgen Skauge i Imperiet AS.

Kjente menn

Bjørn Eidsvåg spiller på Hunsfest. Foto: Kjartan Bjelland

Det blir altså fire kjente, norske menn som spiller på Hunsfest 19 juni.Bjørn Eidsvåg starter. Deretter spiller Erlend Ropstad, Åge Aleksandersen og til slutt Kurt Nilsen.

Åge Aleksandersen spiller på Hunsfest Foto: Vegard Nekstad, Mads Ommundsen

— Vi hadde ti ulike foerspørsler inne, og vi hadde også ønsker om kvinnelige artister. Nå ble det disse fire som kunne. Det er vi særdeles fornøyde med. De utfyller hverandre og vi får en flott musikalsk helaften, sier Skauge.

Erlend Ropstad spiller på Hunsfest Foto: Erling S. Hægeland

De fire pleier dessuten å selge ut konsertene sine. Skauge tror ikke det blir veldig vanskelig å selge ut de 4.000 billettene til Hunsfest.

Vil holde på til midnatt

— Men ingen av disse fire spiller en halvtime og går igjen. Det kan bli en lang konsert?

Ja, det kan bli en lang konsert

— Ja, det kan bli en lang konsert . Vi åpner dørene klokka 17.00. Neste uke skal vi jobbe litt med lengde og hvordan vi konkret gjør ting. Vi skal blant annet sende skjenkesøknad til kommunen. Vi har et ønske om å holde på med musikk til midnatt og at folk forlater øya klokka 00.30. vi ønsker en skikkelig helaften, sier Skauge.

Det var Skauge og Imperiet AS som fikk ideen til en konsertkveld på Hunsøya. Da Skauge ringte eierne av Hunsfos Næringspark møtte han bare entusiasme. Han tror arrangementet blir årvisst.

En dag også neste år

— Vi legger opp til én kveld også neste år. Vi må jobbe dette godt inn før det blir aktuelt med en festival over flere dager. Ett alternativ er også å øke antall publikummere noe. Men vi må se på logistikken. Det krever en del å få flere enn 4.000 inn og ut fra ei øy, sier Skauge.

Arrangøren sier han er imponert over støtten og responsen fra folk i Vennesla.