I et tilleggsbrev til Kulturdepartementet datert 5. juni ber Lotteritilsynet regjeringen vurdere om de skal blokkere nettadresser til utenlandske spillselskap, skriver VG.

«En operatør som søker lisens i et regulert marked som er svært forskjellig fra det uregulerte og har strengere krav til ansvarlighet, vil forutsette at myndighetene er villige til å stenge uregulerte aktører ute fra markedet. Dette ble omtalt i Lotteritilsynets utredning som blokkering av uregulerte operatører og forbud mot å spille hos uregulerte operatører. I Danmark blokkeres operatører som ikke har lisens. Slike tiltak kan også vurderes for å beskytte en enerettsmodell», skriver de.

Lotteritilsynet skriver videre at en metode å blokkere disse sidene, er å sende de som vil spille på utenlandske spillselskaper til en informasjonsside som forklarer at dette er ulovlig i Norge.

Talsmann for Betsson-gruppen, Kim Rud Petersen, er rystet over anbefalingene fra Lotteritilsynet.

— Ulike former for sensur av internett er tiltak som ikke hører hjemme i et vestlig demokrati. Det er like urealistiske virkemidler som at myndighetene skulle ha innført blokkering av internasjonale nettbutikker, som Amazon eller eBay, for å beskytte den norske handelsnæringen eller for å hindre nordmenn fra å gå i luksusfellen, sier han ifølge VG. (©NTB)