Paret strålte av lykke under vielsen i Slottskyrkan.

— Ja, svarte brud og brudgom klart og tydelig på første spørsmål fra overhoffpredikant og biskop emeritus Lars-Göran Lönnermark.

Etter løftene utvekslet de ringer. Aftonbladet avslørte allerede torsdag at prins Carl Philip selv har stått for designen av gifteringen til Sofia. Den var litt liten, så det ut til, og de nygifte fniste mens de fikk den på.

Foran bruden inn i kirken kom de fire brudepikene i hvitt, prinsesse Estelle, Tiara Larsson, Anaïs og Chloé Sommerlath. Bruden, iført kjole fra designeren Ida Sjöstedt, ble ført til alters av sin far, Erik Hellqvist, som så overlot henne til prinsen, som svelget tungt og var tydelig rørt.

Kronprinsesse Victoria og begge brudens søstre leste under vielsesseremonien. Programmet for vielsen inkluderte moderne musikk av både Enya og Coldplay. Av sistnevnte gruppe hadde paret valgt hitlåta «Fix you», framført av Salem Al Fakir rett etter at de hadde gitt hverandre sitt ja. På ut av kirken fikk de nygifte med seg en svært oppjazzet versjon av Beethovens 9. symfoni, Joyful joyful. (©NTB)