Fjord Line har vært utestengt fra passasjertuben fra og med 2011-sesongen fordi de nektet å betale leie for bruken til Color Line.

Dalane tingrett slo i vinter fast at de ikke skulle betale da de allerede hadde betalt havneavgift. Nå bruker Fjord Line dommen til å kreve erstatning for ekstrautgiftene de har hatt som følge av utestengningen.

Følg Fædrelandsvennen på Facebook!

Anker dommen

Color Line har anket dommen, og den er dermed ikke rettskraftig. Det hindrer ikke Fjord Line i å bruke argumentasjonen når de nå krever å få tilbake 217.000 kroner.

— De har ikke rett til å holde oss utenfor. Vi har derfor levert stevning. Med det viser vi at vi viderefakturerer utgiftene vi har hatt til buss ombord i fergen. Vel så viktig er det at vi gjerne vil bruke tuben i år, og at vi krever tillatelse til det, sier Ingvald Fardal.

I tillegg krever rederiet tilgang på tuben for sommersesongen 2014. «Fjord Line har betalt for bruken av tuben gjennom havneavgiftene. Krav om vederlag til Color Line for bruk av passasjertuben innebærer et krav om at Fjord Line må betale to ganger», skriver Fjord Lines advokater i Wikborg Rein i stevningen som er sendt til Oslo tingrett.

- Må betale for seg

Videre hevder advokatene:

«Når Fjord Line ble tvunget til å betale for busstransport, har rederiet i realiteten betalt to ganger for befraktning av passasjerer. Dette representerer en konkurransevridning», mener selskapet og viser til den ferske dommen fra Dalane tingrett. Retten slo fast at Fjord Line ikke behøvde å betale for bruken av tuben sommersesongen 2010. Fædrelandsvennen skrev tirsdag at Fjord Line innstiller seg på nok en sesong uten å bruke tuben.

— De kan bruke tuben, men da må de betale for seg, svarte kommunikasjonsdirektør Helge Otto Mathisen i Color Line. Dagen etter er svaret akkurat det samme.

I tillegg sier Mathisen at de ikke vil forholde seg til en dom som ikke er rettskraftig, dermed gjør de foreløpig ingenting med stevningen fra Fjord Line.

— Vi er helt uenig i dommen som stevningen bygger på. Vi må ha en rettskraftig avgjørelse før vi gjør noe mer, sier Mathisen.