Jorge Lorenzo ble nummer to bak Pedrosa og tok innpå sin Yamaha-lagkamerat Rossi i VM-sammendraget. Rossi fikk lov til å beholde tredjeplassen, men han ble dømt til å starte sist i sesongavslutningen i Valencia neste måned.

Det betyr at kampen om tittelen i MotoGP-klassen ligger an til å bli et drama av de sjeldne. Bare sju poeng skiller ledende Rossi og Lorenzo i kampen om VM-tittelen.

Motorsportlegenden Rossi har ledet det meste av sesongen i jakten på sin 10. VM-tittel (og den åttende i gjeveste klasse), men den første siden 2009. 36-åringens oppførsel søndag kan koste ham dyrt ikke bare i kampen om årets tittel, men også med tanke på hans ettermæle.

Rossi og Márquez kjempet en tett duell om tredjeplassen da det gnistret til på 7. runde. Honda-føreren Márquez prøvde å kjøre forbi i en sving, og det endte med at han veltet ut av løpet. En rasende Márquez hevdet at Rossi hadde sparket i styret på motorsykkelen hans.

— Jeg hadde stor fart på vei forbi ham. Jeg vet ikke hva han tenkte. Han løftet beinet og dyttet til styret med det. Det er derfor jeg veltet, sa Márquez. (©NTB)