Mannen ble funnet av det politiet ser på som tilfeldig forbipasserende ved en trafikkert vei ved Loe Bruk i Hokksund sentrum klokken 19.37.

Mannen, som er i midten av 70-årene og fra Hokksund, ble funnet med skader, og han ble behandlet av ambulansepersonell, men ble erklært død på stedet klokken 20.24. Politiet ble varslet om saken via AMK.

Politiet etterforsker saken som et mulig drap. Ingen er så langt pågrepet i saken.

– Vi avventer obduksjonsrapport før vi kan slå fast om vi står overfor et drap. Vi etterforsker saken bredt, og vi etterforsker ikke saken som en påkjørsel, sier politiadvokat Ann Iren Svane Mathisen i Sørøst politidistrikt til NTB.

Gikk tur med hunden

Mannen hadde vært ute og gått tur med hunden og har trolig vært innom Coop Extra i Hokksund for å hente en pakke litt etter klokken 19.00.

Mathisen ønsker ikke å si noe om hvor på kroppen mannen har skader eller hva slags skader det dreier seg om.

Politiet ber publikum om hjelp og ber om at personer som kan ha opplysninger, tar kontakt med politiet.

– Avdøde ble funnet ved en trafikkert vei, og i den forbindelse ønsker vi å komme i kontakt med biler som har dashbordkamera som kan ha opptak fra stedet. I og med at dette skjedde i nærheten av en vei, kan det være interessant for oss, sier politiadvokat Mathisen til NTB.

Politiet er interessert i kameraopptak fra biler som kjørte i området ved Loe Bruk mellom klokken 18.30 og 20.30. De bes sikre eventuelle opptak og overlevere disse til politiet.

Vitner

Den avdøde mannen skal obduseres tirsdag. Mannens pårørende er varslet.

Kripos er varslet om saken. Mathisen sier de ikke har tatt stilling til om de skal kobles inn.

– Vi jobber taktisk og teknisk på åstedet, og vi er i gang med avhør av vitner fra stedet, sier Mathisen.

Hun sier hun ikke er kjent med om det var øyevitner til hendelsen. Personer som var på stedet da hendelsen skjedde og personer knyttet til mannens omkrets, vil bli avhørt.

Ifølge Drammens Tidende s reporter på stedet søkte politiet med hundepatrulje i området helt fra mannen ble funnet.

De som har opplysninger til politiet, bes ta kontakt på telefon 969 45 601 eller 02800.