— «Nina» er på full fart innover Østfold. Så langt er ingen personer skadd. Vær dyktig på å sikre løse gjenstander for å unngå at noen blir skadd. Vær varsom og hensynsfull i din ferdsel, skrev Østfold politidistrikt på Twitter like før klokka 21.00 lørdag.

— Vi oppfordrer folk til å holde seg innendørs på grunn av sterk vind, skriver operasjonssentralen i Søndre Buskerud politidistrikt på sin profil.

Oppryddingsarbeidet er i gang i Hordaland og Rogaland. Vest-Agder kan ikke senke skuldrene helt ennå, mens Telemark, Buskerud, Vestfold og Østfold får føle Ninas vrede lørdag kveld og natt til søndag.

— Det blåser ganske kraftig i Telemark, Agder, Buskerud og Østfold. Det er sterk storm i kastene og det vil holde seg oppe utover kvelden og natta, sier vakthavende meteorolog Bente Wahl ved Meteorologisk institutt i Oslo til NTB lørdag kveld.

Den siste oppdateringen fra Meteorologisk institutt kom klokka 19.00. Ekstremværet er fortsatt i fase C, men vindstyrken skal gå ned utover kvelden og i løpet av natten. Det vil derimot ta lengre tid før ekstremvarselet blir nedgradert på Østlandet, ifølge Wahl. (©NTB)