— Det er ingen tvil om at det er forvirrende for både forsvarere, aktor og juryen at det er så mye uenighet mellom ulike fagfolk som sitter her, men vi opprettholder likevel konklusjonen om at den tiltalte ikke har en psykose, sa psykiater Harald Brauer da han vitnet i Borgarting lagmannsrett.

Kollega og overlege Hans Ole Korsgaard vitnet etterpå og argumenterte for samme konklusjon. Han hadde derimot vurdert spørsmålet etter andre kriterier enn Brauer. Psykologspesialist Roger Lindquist er helt enig med de to andre.

Tidligere onsdag hadde psykologspesialist Kjersti Karlsen vitnet som privat sakkyndig for forsvareren. Basert på sin gransking av saken mener hun den tiltalte 16-åringen var utilregnelig da hun drepte i 2015 Anna Kristin Gillebo Backlund og også i dag.

I motsetning til sine tre rettsoppnevnte kolleger har ikke hun møtt den tiltalte jenta, men bare lest rapporter og journaler. Dette ble trukket fram av rettsoppnevnte sakkyndige som til sammen har møtt jenta tolv ganger i løpet av sin kartlegging. (©NTB)