I løpet av 12 minutter la Pedro grunnlaget for Barcelonas ellevte strake seier. Samtidig la ga han press på Real Madrid, som møter Getafe borte mandag. Skulle Real tape derbyet, er luken opp til katalanerne fem poeng.Dani Alves var servitør da Pedro gjorde 1-0. Brasilianeren dro to skuddfinter før han la tilbake til spissen, som gjorde kampens første mål. Fint spill mellom de to var det også i forkant av det andre målet.

Cristian Stuani reduserte ti minutter før slutt, men gjestene kom ikke nærmere.

Kampen ble spesiell for Pedro, men kanskje enda mer minneverdig for Xavi, som spilte sin Barcelona-kamp nummer 549 og tangerte Miguelis klubbrekord. Xavi kunne ha feiret med scoring, men misbrukte den store sjansen midt i første omgang.

Malaga fikk hodet over vannet etter 2-1-seieren over bunnkollega Sporting Gijon. Seieren var lagets annen på de 13 siste kampene og løftet laget bort fra nedrykksplass. (©NTB)