Er du rammet av flom eller kjenner du andre som er det? Tips oss på epost eller telefon 03811!

Innbyggerne i Brisbane i Australia våknet opp til solskinn onsdag morgen.

Samtidig meldte Queenslands delstatsminister Anna Bligh at to menn til var funnet døde. Onsdag formiddag var dermed 67 personer savnet etter flommen som har rammet delstaten, skriver aftenposten.no.

Bligh understreket at tallet på savnede kommer til å gå opp og ned i dagene fremover, ettersom redningsmannskapene finner flere døde, eller folk kommer til rette.

De fleste av de omkomne er funnet i Toowoomba-området, der flommen kom helt uten forsvarsel i form av en kraftig bølge mandag.

Vannet har oversvømmet en vei i West End i Brisbane. (Foto: Scanpix) Foto: Scanpix

Så døde flyte forbi — Jeg så armer, hender, grått hår, og det var det. Da jeg bøyde meg ned oppdaget jeg at de ikke svømte - de var allerede døde, sier Martin Warburton til Brisbane Times.

Han tilbragte 12 timer på taket av huset sitt i Grantham natt til onsdag før han ble reddet. Mens han satt der, så han to personer flyte mot ham i vannmassene. Først trodde han at de forsøkte å svømme. Men da de kom nærmere, oppdaget han at de ikke beveget seg - det var den kraftige strømmen i vannet som kastet dem rundt.

— Først trodde jeg at jeg hadde det trygt. Så begynte jeg å se hus bli revet av grunnmuren og vasket nedover gaten. De dundret inn i siden på bygningen der jeg satt, og den begynte å riste, sier mannen om den tøffe natten.

Politi og redningsmannskaper saumfarer onsdag totalraserte bygninger, og leter i trær, sprekker og biler etter omkomne.

— De gode nyhetene er at regnet nå har gitt seg, så vi har flere søk- og redningsteam klare til å gå inn i dalen i dag for å ta fatt på det som kan bli et grusomt søk. Politi- og redningsfolkene kommer til å få en veldig tøff dag, sa Bligh ifølge Courier Mail.

En butikkmedarbeider forsøker å redde kaffemaskinen i Brisbane. (Foto: Scanpix) Foto: Scanpix

To reddet Bob Atkinson ved Queensland-politiet sier de fortsatt er «alvorlig bekymret» for ni personer på savnet-listen.

Samtidig var han oppmuntret over at to personer som var fryktet omkommet etter å ha blitt tatt av vannmassene, var blitt reddet.

— Det er fantastiske nyheter. Jeg kan bare beskrive det som et mirakel, sier han til Brisbane Times.

Samtidig fortsetter elven i Brisbane å stige, og ventes å overgå rekordnivået fra 1974, da breddene kollapset og 14 mennesker omkom.

— Vi forbereder oss på den verste naturkatastrofen i historien, sa Bligh, ifølge CNN.

Ber folk evakuere Estimater går ut på at nesten 20.000 hjem kommer til å bli «komplett oversvømmet», mens 4000 flere kommer til å bli berørt.

Ordfører Campbell Newman har bedt innbyggerne forberede seg på en svært ødeleggende flom senere i uka. 6500 mennesker ventes å søke tilflukt i evakueringssentere som er satt opp rundt i byen, og mange tusen er innlosjert hos familie og venner.

Campbell ba folk som ikke hadde evakuert holde seg hjemme, fordi alt likevel er stoppet opp i byen. Offentlige kontorer og private næringer er stengt, strømmen borte mange steder, og kollektivtrafikken fungerer ikke.