Anders Behring Breiviks forsvarer Geir Lippestad besøker fredag gården på Åsta der den siktede 32-åringen skal ha forberedt terrorangrepene 22. juli. Den siktede skal ikke være med, skriver Aftenposten.no.

Forsvarer Lippestad vil sammen med de tre andre i forsvarerteamet besøke gården ved Rena i Hedmark for å danne seg et bedre bilde av forholdene på gården.

— Det er viktig for oss å se nærmere hvordan det er der med våre egne øyne, sier Lippestad.

Foregår uten Behring Breivik

Etter befaringen, som vil foregå sammen med en politimann, vil Lippestad møte pressen for å fortelle hva som blir hovedlinjene i forsvarernes arbeid frem mot rettssaken.

— Dette vil være de viktigste linjene og det vi kommer til å jobbe mest med frem mot hovedforhandlingene, sier forsvareren.

— Etter terrorangrepene fant politiet store mengder kunstgjødsel igjen på gården på Åsta. På bakgrunn av avhør har politiet avgjort at de ikke ønsker å foreta en befaring på Valstad gård i Åsta, hvor Breivik har forklart at han tilvirket bomben.

- Et enormt apparat

De ønsket i utgangspunktet å foreta en lignende befaring som de hadde på Utøya for å trigge hukommelsespunkter hos siktede. Politiet sa etter Utøya-befaringen at det var svært nyttig, og at de fikk mange nye opplysninger.

— Det er et enormt apparat som skal settes inn på en slik befaring, og vi må ha en noen tanker om at vi får noe igjen for det. Han var på Åsta gård over lang tid, i motsetning til Utøya. Han har forklart veldig detaljert om all planlegging; om alt han kjøpte, hvordan han lagde bomben. Etter å ha sydd sammen alt vi har hørt, hørt med bombeteknikere og kjemikere, er vi rimelig sikre på at det han sier, stemmer, sier Hatlo til Aftenposten.no