– Det betyr at vi kan komme opp i 97 drepte, opplyste fungerende politimester i Oslo, Sveinung Sponheim, på en pressekonferanse lørdag kveld.Det letes også fortsatt i Regjeringskvartalet. Sponheim betegner dette arbeidet som svært vanskelig.

Den siktede har sittet i avhør hele lørdag, men har foreløpig ikke gitt opplysninger om han var alene eller om det var flere med på ugjerningen.

– Vi er overhodet ikke sikre på om han var alene, sier Sponheim, og viser til vitneutsagn om at det kan ha vært to som skjøt.

Han betegnet flere ganger avhørene av den siktede som «krevende» og sa at avhørene trolig vil fortsette i flere dager.

– To våpenIfølge Sponheim benyttet den arresterte Anders Behring Breivik to skytevåpen da han begikk drapene på Utøya. Sponheim betegnet våpnene som ett «enhåndsvåpen» og ett «tohåndsvåpen».

Politiet har hatt kontakt med deler av Breiviks familie, blant annet moren, men ville ikke kommentere hva som er kommet fram.

Fungerende politimester Sponheim ble konfrontert med spørsmålet om hvordan det hadde seg at det tok halvannen time før politiet pågrep gjerningsmannen på Utøya. På det svarte han at beredskapstroppen i Oslo kom raskt fram etter at den ble tilkalt på anmodning fra politiet i Buskerud. Behring Breivik skal ha overgitt seg frivillig.

GjennomsøkingSponheim opplyste at politiet fortsatt vil finkjemme Utøya for eventuelle eksplosiver, våpen og annet som kan ha interesse, og at det vil ta flere dager. Han opplyste samtidig at de tidligere rapporterte funnene av eksplosiver, ikke hadde vist seg å være eksplosiver.

Det foregår også en risikofylt gjennomsøking og leting i regjeringsbyggene i sentrum av Oslo, og Sponheim bekreftet at det finnes rester av drepte personer i bygningene.

Den arresterte Behring Breivik blir sannsynligvis framstilt for fengsling i Oslo mandag.