KRISTIANSAND: Like før klokken 18 stod bilkøen inn til Kristiansand sentrum hvor det i kveld arrangeres et fakkel— og blomstertog til minne om ofrene etter terrorhandlingene i Oslo.

Samtidig som bilkøene stod på Vesterveien strømmet folk til fra byens mange gater for å samle seg på byens Øvre Torv. Operasjonsleder ved Agder politidistrikt Børge Steinsland opplyser til fvn.no at de anslår at så mange som 15.000 har møtt opp i byens hjerte for å gå i tog.

- Sammen i sorgen

Ordfører Per Sigurd Sørensen takket de alle de frammøtte da han gikk opp på talerstolen.

— Det er en stor styrke at vi nå står sammen i sorgen. Det er viktig å vise omtanke og omsorg for de pårørende. Gjennom denne markeringen viser vi at vold og terror ikke aksepteres.

De mange tusen som hadde funnet veien til torvet hadde med seg fakler, lys og blomster i markeringen som fant sted i sentrum.

Også i Arendal rapporteres det om et massivt oppmøte, hvor også utenriksminister Jonas Gahr Støre deltar.

Foto: Roald Ankersen

I Oslo har 150.000 mennesker samlet seg ved Rådhusplassen. Blomstertoget i hovedstaden er nå endret til en stående markering på grunn av den enorme mengden med mennesker som har møtt opp.

Markeringen skjer tre døgn etter at den grufulle massakren utspant seg i regjeringskvartalet i Oslo og på en AUF-leir på Utøya.

Kondolanseprotokoll

I Kristiansand domkirke vil det i kveld og dagene fremover bli gitt anledning til å signere i en kondolanseprotokoll.

Foto: Monika B. Birkeland