Søstrene skal tirsdag kveld ha vært i kontakt med sin mor og bror i Norge og fortalt at de holdes i Syria mot sin vilje, opplyser faren til NRK. Han er i den tyrkiske grensebyen Antakya for å forsøke å spore opp døtrene og bringe dem hjem til Norge.

— De angrer på det de har gjort og vil hjem, sier faren.

Faren har hele tiden etter at han kom ned til grenseområdet i Tyrkia, trodd at de to jentene ikke hadde kommet seg inn i Syria, men befant seg på den tyrkiske siden av grensen. Jentene har imidlertid fortalt ham at de er i Syria, men at de ikke er sikre på hvor.

Utenriksdepartementet vurderer saken som svært alvorlig hvis farens opplysninger er korrekte, men pressekontakt Frode Andersen understreker at departementet fortsatt vet for lite til å foreta seg noe. Det er dessuten fortsatt for tidlig å vurdere hva norske myndigheter kan foreta seg.

— Vi er ikke blitt kontaktet av familien i lys av disse nye opplysningene, så det første vi må gjøre er å stadfeste hva familien vet og hva de ble fortalt. Hvis dette dreier seg om en kidnapping og at de holdes mot sin vilje i Syria, er dette en svært alvorlig sak, sier Andersen til NRK. (©NTB)