Kronprinsesse Mette-Marit hadde allerede takket ja til en annen invitasjon før dåpsdatoen for kronprinsesse Victoria og prins Daniels datter var klar. Den norske kronprinsessen skal delta på en konferanse for Young Global Leaders fra 21. til 23. mai i Seattle i USA.

— Kronprins Haakon, prinsesse Märtha Louise og Ari Behn skal representere den norske kongefamilien i dåpen i Slottskyrkan 22. mai, sier kommunikasjonssjef Marianne Hagen ved Slottet til NTB.

Det er foreløpig ikke offisielt hvem som skal være faddere for prinsessen. I Skandinavia er det tradisjon for at tronfølgerne er faddere for hverandres førstefødte, så begge kronprinsene fra Norge og Danmark er ganske sikkert på listen.

Kronprinsesse Mette-Marit skal for øvrig delta på et lukket møte for Bill and Melinda Gates Foundation på konferansen i USA. Stiftelsen arbeider globalt med å forbedre grunnleggende helsetjenester og redusere ekstrem fattigdom. Det er blant annet gitt betydelige midler for å bidra i kampen mot hiv/aids, som er et av kronprinsesse Mette-Marits prioriterte områder. Når hun returnerer til Norge reiser hun rett på fylkestur til Møre og Romsdal med kronprinsen fra 24. til 26. mai. (©NTB)