SKREMT: Lennart Simonsson viste et par dager etter at han ble påkjørt og banket opp fram den ødelagte bilen sin. Foto: Roald Ankersen

GRIMSTAD: Det var 4. oktober i fjor at føreren av en Mitsubishi Pajero kjørte inn i bakenden på en BMW som lå foran på E 18 i østlig retning ved Østerhus i Grimstad. Deretter presset mitsuibishien den andre bilen inn i autovernet, og kjørte inn i siden på den helt til den stoppet.

Deretter gikk han bort til føreren av BMW-en og slo ham rett i bakken med knytteneven. Desperadoen fortsatte å slå offeret som lå på bakken i ansiktet. Offeret mente i ettertid at han fikk 10 knytteneveslag i ansiktet.

Gjerningsmannen truet i vitners nærvær også flere ganger med å drepe offeret.

Straffeskjerpende

Retten så svært alvorlig på at den nå 42-år gamle gjerningsmannen fra Kristiansand med viten og vilje kjørte flere ganger inn i siden på den andre bilen. De gjentatte knytteneveslagene mot offerets hode kunne fort ha resultert i langt alvorligere skader.

42-åringen innrømmet i retten at han hadde holdt for liten avstand til bilen foran, og derfor ved et uthell kom til å kjøre inn i den bakfra. Grunnen til at han ble så sint var ifølge ham selv at bilen foran hadde bremset flere ganger, og at bilføreren etter å ha blitt påkjørt viste ham fingeren.Dette siste avviste offeret bestemt, men sa han hadde bremset for å signalisere til bilen bak at den måtte holde større avstand.

Erstatning

I tillegg til den ubetingede fengselsstraffen ble 42-åringen dømt til å betale 177.517 kroner i erstatning til If skadeforsikring. Han må også betale offeret 20.000 kroner i oppreisning og 500 kroner i erstatning for ødelagte klær. Han ble også fradømt førerkortet i fire år.

Et par dager etter episoden sto offeret, den da 21 år gamle Lennart Simonsson fra Grimstad, fram i Fædrelandsvennen og fortalte om sine opplevelser. Han fortale at han hadde fått en liten hjernerystelse og to blåveiser, men at det ellers gikk forholdsvis bra med ham.

42-åringen er tidligere straffedømt flere ganger. Siste dom var fra 2004, da han fikk fem års fengsel for narkotikaforbrytelser.