OSLO: — Jeg må bare få av meg disse!

Linda Mahala vrenger av seg to sjøgrønne, glitrende øredobber og slenger dem i veska. Hun kommer rett fra intervju med "Ettermiddagen" på TV 2, der hun har fortalt om hvordan det er å være det nye komikertilskuddet i den samme kanalens populære underholdningsprogram "Torsdag kveld fra Nydalen".

— Har tilværelsen endret seg?

— Den største forskjellen er vel at jeg kommer rett fra "Ettermiddagen" og nå møter dere. Pluss at jeg har en "åtte til fire"-jobb. Jeg er jo mest vant til å frilanse, svarer hun.

— Får du mye oppmerksomhet fra folk?

— Jeg blir ikke gjenkjent på gata, men det hadde jeg heller ikke forventet. Det tar tid å bygge en profil. Det kan hende at noen ser litt ekstra på meg på t-banen, men det kan like godt være fordi jeg har en buse i nesa eller buksesplitten åpen!

Knabbet sketsj

Siden 2002 har humor vært Lindas levebrød, men hennes første jobb var en humorsketsj på Åseral Samvirkelag på nittitallet. Hun vokste opp i den vesle sørlandsbygda med britisk mor (derav det eksotiske navnet Mahala) og norsk far. Som barn drev Linda og vennene teater på eget initiativ, uten instruktør, og som tolvåring fikk hun og venninnen Anette altså sitt første humoroppdrag.

— Åseral Samvirkelag leide oss inn til å gjøre en sketsj. Vi fikk 200 kroner, det var stort kan jeg huske. Anette spilte Vidar Theisen og jeg spilte Kristen Gislefoss. Vi hadde knabba sketsjen fra KLM, men det merka de ikke. Det var suksess, ler hun.

De siste årene har Linda jobbet med humorforestillinger, som tekstforfatter og som standup-komiker. I "Torsdag kveld fra Nydalen" ble hun del av den etablerte staben samtidig som komiker Sigrid Bonde Tusvik gikk ut i mammaperm.

— Jeg kom inn i tredje sending, hjulene var i gang og det var ikke så mye tid til å tvile. Det var godt å slippe å tenke, bare hive seg ut i det!

Trives på tv

Hun blir i komikerkoppelet i alle fall ut våren, men håper på mer tv-tid.

— Jeg har lyst til å bli i programmet og utvikle egne humorkarakterer som kan stå på egne bein uten å være parodier. Det er noe av det mest utfordrende.

— Hvordan vil du beskrive din komikerprofil?

— Jeg liker best humor som er fjollete og absurd. Barnslig tullball, rett og slett. Og så har jeg en bank med dialekter og stemmer som jeg varierer med.

— Absurd humor har blitt ditt varemerke?

— Ja. Jeg liker når man ler men ikke vet hvorfor. Man skal ikke gjennom en analyse. Det blir litt som med abstrakt kunst. Enten liker man det eller så liker man det ikke, men det er vanskelig å sette fingeren på hvorfor.

Sørlandske stereotypier

Hun har ofte parodiert sørlendingen fra standup-scenen, og nå også på tv. Der har hun spøkt om kristne kristiansandere, Kaptein Sabeltann og Dyreparken.

— Alle komikere tuller med sin lokale tilhørighet og stereotypier. Sørlendingen er jo den treige, omstendelige "vi tar det i morgen"-typen. Det er masse gøy å ta av, for eksempel svarer sørlendingen på spørsmål med spørsmål. En sørlending kan bli spurt: – Kommer du i kveld klokka syv? Og svare: – Ja, tror du ikke det?... Og sånn fortsetter samtalen. Det er jo veldig vittig, sier Mahala.

— Hvem ler du av selv?

— "The Muppet Show" har jeg ledd av siden jeg var liten. Det er tøys, tull og fjoll fra ende til annen Jeg ler ganske lett. Noen komikere blir nærmest immune for humorshow, de blir så opptatte av fag.

— Klarer du å skille?

— Jeg tror man klarer det når man innstiller seg på det. Jeg har ingen problemer med å koble meg på som publikummer. Underholdning er jo stas. Også på privaten, avslutter Sørlandets ferskeste tv-komiker.