OSLO/KRISTIANSAND: — Steffen, det er første gang jeg har hørt U2 i countryversjon. Det var rart, godt og litt spesielt, sa Kurt Nilsen etter at Steffen Jakobsen hadde vært første deltaker ut i fredagens Idol-delfinale.

Der gikk sørlendingen med den gjenkjennelige stemmen for første gang utenfor sin vante countrygate, da han gjorde sin egen versjon av det irske storbandets hit "One". Publikum likte det de så og hørte, og jublet for Idol-Steffen allerede etter åpningsfrasen "Is it getting better".

— Det er veldig deilig å høre på deg. Jeg får det veldig bra når du synger. Det jeg føler at jeg mangler litt hos deg i dag, er den ekstra lille gnisten, som jeg har sett tidligere. Du nådde ikke helt fram til meg, selv om du leverer vokalt veldig bra, sa Tone Damli Aaberge.

U2: Steffen Jakobsen fikk skryt for sin countryversjon av U2-slageren "One", men ble av dommerne oppfordret til å utfordre seg selv enda mer sjangermessig om han skulle gå videre i konkurransen. Foto: Thomas Reisæter/TV 2

— Jeg synes du kler den lystige "One"-greien i den innpakningen, og så passer stemmen din veldig godt til country. Det vet vi allerede. Jeg har lyst til å gi deg en utfordring hvis du går videre i kveld. Neste gang kan du kanskje legge listen litt høyere, makse den litt. Du må litt utenfor boksen og prøve litt andre ting. Det å ta en U2-låt og gjøre den til country, er vel og bra. Du gjør en fin figur, men neste gang håper jeg du makser den litt, og går litt utenfor boksen, la Nilsen til.Jakobsen var blant de seks som fikk flest stemmer, og er dermed videre i Idol.

— Jeg synes det er fint at du beveger deg litt ut av komfortsonen din, det kler deg. Jeg synes du gjør låta veldig bra, og jeg er helt sikker på at du får dubstep til å bli country hvis du bare vil. Jeg tror du skal tørre å utfordre deg selv rent sjangermessig videre, fordi du kan gjøre virkelig fine ting med stemmen din. Jeg er veldig happy med det du har gjort i dag, sa Espen "Dansken" Selvig.

Jakobsen tok til seg utfordringen om å bli enda sprekere i låtvalget, men svarte med å spørre publikum:

— Synes dere ikke country er veldig greit, eller?

Selvfølgelig til stor jubel fra publikum på Chateau Neuf.