I tillegg ble minst 20 sivile og militante, samt tre medlemmer av sikkerhetsstyrkene, såret i angrepet som rammet bydelen al-Mansoura natt til søndag, ifølge kildene. Opprørerne skal ha tilhørt al-Qaida på den arabiske halvøy (AQAP).

Mesteparten av Aden er under kontroll av koalisjonsstyrken som Saudi-Arabia leder, men al-Mansoura-bydelen er tilholdssted for mange opprørere.

Angrepet fant sted etter at styrker som er lojale overfor Jemens internasjonalt anerkjente president Abd-Rabbu Mansour Hadi fredag gjenerobret Houthi-kontrollerte stillinger i landets tredje største by Taiz.

Aden var en gang blant verdens viktigste havnebyer da den var del av det britiske imperiet, men det siste året har den blitt omgjort til en krigssone.

Ifølge FN har minst 6.000 mennesker blitt drept på litt under ett år i Jemen. Saudi-Arabia leder en koalisjon som støtter den sunnimuslimske presidenten, mens Houthi-bevegelsen, som støttes av Iran, kjemper for å gjeninnsette landets tidligere president Ali Abdullah Saleh. Konflikten kompliseres ved at AQAP kjemper mot både regimetro styrker og Houthi-militsen, og grupper lojale overfor IS er også aktive i landet. (©NTB)