Amerikanerne var knusende overlegne og forsvarte OL-gullet fra London for fire år siden. 184,897 poeng var over åtte poeng bedre enn Russland på sølvplass.

Russland kunne innkassere sølvmedaljene etter at Kinas Mao Yi gled av matten etter en av sine rotasjoner. Russland fikk 176,688 poeng, mens Kina tok bronsen med 176,003. Amerikanerne var best i samtlige apparater og fikk 46,866 i sprang, 46,499 i skranke, 45,533 i bom og 45,999 i frittstående. USAs lag besto av Biles, Gabby Douglas, Aly Raisman, Madison Kocian og Laurie Hernandez.

19-åringen Biles, som har dominert internasjonal turn de siste årene, var den eneste som turnet alle fire apparater. Hernandez og Raisman turnet tre apparater hver, Douglas og Kocian nøyde seg med ett.

Biles drømmer om å bli den første turneren som tar fem gull i ett og samme OL, og etter tirsdagens seier har hun fortsatt sjansen til det. Tenåringen har tre strake VM-gull i mangekamp, og i de siste to verdensmesterskapene har hun vunnet fire gullmedaljer i hvert. (©NTB)