1.427 mennesker har hittil dødd av sykdommen, og 2.615 tilfeller er registrert siden epidemien startet i februar. WHO tror det kan ta måneder før man får kontroll på epidemien.

— Vi tror seks til ni måneder er en rimelig antakelse, sa WHOs visedirektør for helsesikkerhet, Keiji Fukuda, under et besøk i Monrovia i Liberia fredag. WHO har fått kritikk for ikke å ha reagert raskt nok mot epidemien.

Uavhengige eksperter sa for flere måneder siden at de trodde epidemien var mer omfattende enn antatt fordi beboere i noen områder jager bort helsepersonell og unngår behandling på grunn av manglende kunnskaper.

Selv om det ble hevdet i begynnelsen av epidemien at utbruddet var under kontroll, har antall tilfeller eksplodert de siste månedene etter at smitten spredte seg fra Guinea til Liberia og Sierra Leone.

Underrapportering er trolig verst i Liberia og Sierra Leone, de to landene som nå er hardest rammet. Nigeria, som fikk smitten av en reisende som kom fra Liberia, registrerte to nye tilfeller fredag, slik at totalt antall er 14. (©NTB)