En titt på programmet for kongefamilien viser at både kongeparet og kronprinsfamilien vil bidra tungt til ungdoms-OL, noe som utvilsomt vil vekke mer interesse for arrangementene.

Særlig kronprins Haakons engasjement er bredt: Siden juni 2012 har han vært Kulturdepartementets representant i hovedkomiteen for lekene, han kommer til å være til stede nesten alle dagene, til tross for at han deler av tiden i tillegg har oppgavene som regent fordi kong Harald er i utlandet.

— Kombinasjonen av et stort og komplekst arrangement og at det arrangeres av og for unge mennesker. Det gjorde ungdoms-OL interessant og spennende. Jeg fikk lyst til å bidra, sier kronprins Haakon til Gudbrandsdølen Dagningen (GD).

Dagen før den offisielle åpningen av lekene blir det generalprøver i Lysgårdsbakken. I tillegg skal dronning Sonja på ettermiddagen torsdag åpne Lillehammer Olympiske museum på Maihaugen, hvor også kronprinsesse Mette-Marit vil være til stede.

Kronprinsen setter den første stenen når lekene tjuvstarter i curlinghallen fredag, med familien på sidelinjen. Selve åpningen av ungdoms-OL er det kong Harald som forestår fredag. Prinsesse Ingrid Alexandra tenner OL-ilden, som har reist hele veien fra Hellas, gjennom hele Norge og til Lillehammer. Ilden tennes på samme fakkel som under OL i 1994, nøyaktig 22 år og to timer etter at kronprins Haakon gjorde det samme. (©NTB)