Vrakdelene ble funnet i Sør-Afrika og på øya Rodrigues utenfor Mauritius. Dermed er det i alt funnet fem vrakdeler som antas å stamme fra det savnede flyet.

Transportminister Liow Tiong Lai opplyser at de nye vrakdelene består av et motordeksel som er merket med deler av en Rolls-Royce-logo og en del fra kabinen.

Eksperter som har undersøkt delene, har bekreftet at begge delene «nesten helt sikkert er fra MH370», sier transportministeren.

MH370 forsvant i mars 2014 med 239 mennesker om bord. Et omfattende undervannssøk i et stort område i Indiahavet utenfor Australias vestkyst har så langt ikke gitt resultater.

Funnene av vrakdelene har styrket myndighetenes antakelse om at flyet styrtet et sted i Indiahavet, men ingen av vrakdelene har gitt noen ledetråder om nøyaktig hvor og hvorfor flyet styrtet. Svarene på dette ligger i flyets ferdskriver og taleregistrator, de såkalte svarte boksene, som kanskje aldri blir funnet, sier spesialist i ulykkesgransking Geoff Dell ved Central Queensland University i Australia. (©NTB) (©NTB)