Tangen Ytterst er byens foreløpig dyreste leiligheter. Bygg A, nærmest i bildet, ble overtatt av eierne i slutten av juni. Foto: Vegard Damsgaard
Toppleiligheten i sjette etasje på Tangen Ytterst er 162 kvadratmeter stor, og ble solgt for 16 millioner kroner. Foto: Kjartan Bjelland
Det er laber byggeaktivitet ytterst på Tangen i fellesferien. Foto: Kjartan Bjelland
Bygg A i Tangen Ytterst, her til venstre, er nesten utsolgt, mens i bygg C bak (t.h.) er foreløpig tre av 19 enheter solgt. Foto: Kjartan Bjelland
Beboerne har fellesstue på hjørnet i første etasje. Foto: Kjartan Bjelland
Telefonen til prosjektmegler Rita Ommundsen har ikke stått stille selv om kalenderen viser juli. Foto: Kjartan Bjelland

— Klart det koster, det passer ikke for alle lommebøker. I forrige uke gikk det to leiligheter for til sammen 17 millioner kroner i tredje og fjerde etasje, forteller prosjektmegler Rita Ommundsen i Sørmegleren.

Hun står på terrassen i sjette etasje på Tangen Ytterst, den andre av totalt tre bygninger under oppføring. Toppleiligheten her måler 162, og ble tidlig solgt for 16 millioner kroner.

Cathrine Rasmussen. Foto: Privat

Fra terrassen ser vi like over til toppleiligheten mot vest, der rederarving Cathrine Rasmussen i fjor satte prisrekord da hun betalte 20 millioner kroner for sitt romslige krypinn med 197 kvadratmeter gulv, 185 kvadratmeter terrasse — og utsikt som tar pusten fra flere enn de med høydeskrekk.

- Ikke mye Lortetangen her nå

Rasmussen har nå overtatt leiligheten, røper at hun er «overdrevet fornøyd», men vil ikke kommentere boligen ytterligere.

50-åringen melder ikke permanent flytting fra Danmark før hun har fått klarsignal for sitt planlagte hestesenter, en sak som for tiden ligger til behandling hos Fylkesmannen.

Dette er Kjøita Secret Garden, der første byggetrinn reiser seg og det andre er lagt ut for salg. Foto: Vegard Damsgaard

Fædrelandsvennens oversikt over leilighetsmarkedet viser at salget går i et passelig — om ikke akkurat forrykende - tempo. Meglerne må jobbe hardt for hvert salg, kjøperne har mye å velge i og kan ta seg litt betenkningstid, med mindre de vil snappe en bestemt bolig foran nesa på andre.- Det rusler og går, sier megleren.

I en periode stinket både byggeplassen og salget på Tangen, da kjøperne lurte på om de fikk lukta med på kjøpet.

Men etter at byggegropa var tettet i fjor sommer, sluttet de å rynke på nesa.

— Det er ikke mye Lortetangen her nå lenger, konstaterer Rita Ommundsen.

Innflytter i badekåpe

Det kan Wencke Kiønig bekrefte, der kun kommer slentrende i badekåpe etter et morgenbad med nye bekjente i nabolaget.

Hun flyttet inn i andre etasje til sankthans, noe som kostet skjorta så vel som badekåpa: 6,35 millioner kroner.

Wencke Kiønig har innviet både ny badekåpe og ny leilighet i Tangen Ytterst. Morgenbad er hennes nye sommerrutine. Foto: Kjartan Bjelland

— Selvfølgelig litt for dyrt, men det gikk greit. Jeg falt for utsikten, forteller 69-åringen, som vekslet inn 150 kvadratmeter tilårskommen villa på Andøya i 86 nye kvadratmeter på Tangen. Prisrekorden til Rasmussen ventes å falle når de første bladene løsner fra trærne. Da er det salgsstart for Hansen-Tangen-familiens eksklusive prosjekt i Kirkegata 2.

Også leiligheter utenfor sentrum går unna. I Voiebyen er det besluttet byggestart etter at 33 av 84 enheter er solgt i Voie Atrium. For et par uker siden startet salget av andre byggetrinn i Idda Park på Grim, og ni boliger er allerede avhendet.

— Utover at det er litt rolig i fellesferien, har det vært et veldig godt marked for nybygde leiligheter i vår. På Idda har det gått kjappere enn mange andre steder, det handler nok om at det har vært lite nytt på Grim de senere årene, forklarer eiendomsmegler Janne Fjellvang i Eiendomsmegler 1 til Fædrelandsvennen.

Mona Høiness og mannen Erik Overgaard bor i sin romslige Sunseeker, med kort vei til Sjøhuset, mens de venter på at leiligheten ferdigstilles. Foto: Vegard Damsgaard

Bor i yachten mens de venter

— Utsikten er episk, du kan ikke få det bedre. Det er jo beliggenheten vi har betalt for, sier kristiansanderen Erik Overgaard til Fædrelandsvennen.

Erik Overgaard. Foto: Reidar Kollstad

Sammen med kona, kjendisadvokat Mona Høiness, kjøpte han like godt to leiligheter i fjerde og femte etasje på Tangen Ytterst, og slo dem sammen til én stor på 220 kvadratmeter, med 140 kvadratmeter terrasse.

Mona Høiness. Foto: Solum, Stian Lysberg

Prisen var 20 millioner kroner, i tillegg kommer ombygging og innvendige løsninger på øverste hylle. Inntil leiligheten blir innflyttingsklar til høsten, tilbringer de sørlandsferien i sin komfortable yacht, fortøyd ved Hartmanns Marina.I Oslo bor paret i en tusen kvadratmeter stor herskapsvilla på Frogner, som var del av den mye omtalte arven på rundt 100 millioner etter Per og Synnøve Urdahl. I vår solgte de sin 90 kvadratmeters toppleilighet i Bystranda Aveny for 7,8 millioner.