Det er første gang siden det i april brøt ut kamper mellom armenere og aserbajdsjanere om det omstridte territoriet. I løpet av fire dager ble 110 mennesker drept i sammenstøtene, som var de alvorligste på 20 år.

USA og Russland har presset partene til å møtes, og Russlands utenriksminister Sergej Lavrov og hans amerikanske kollega John Kerry deltar på møtene mellom Aserbajdsjans president Ilham Alijev og Armenias president Serzj Sarkisian.

Russland står bak en våpenhvile som fikk stanset kampene, men situasjonen er fortsatt skjør, og begge parter anklager den andre for å bryte våpenhvilen.

Konflikten mellom de to landene startet da armenske separatister i Nagorno-Karabakh rev løs området fra Aserbajdsjan i en krig som kostet 30.000 mennesker livet tidlig på 90-tallet. Siden en våpenhvile ble innledet i 1994, har det stadig vært skyteepisoder.

Selv om Nagorno-Karabakh var en del av Aserbajdsjan, var folkeflertallet etniske armenere. Området er i dag en armensk-kontrollert enklave i Aserbajdsjan. (©NTB) (©NTB)