I forslaget gis partene en frist på tolv måneder til å avslutte forhandlingene om en endelig fredsavtale. Innen slutten av 2017 må Israel ha fullført en gradvis tilbaketrekking fra okkuperte palestinske områder, ifølge utkastet som nyhetsbyrået AFP refererer til.

Det var Jordan som på vegne av Palestina presenterte resolusjonsutkastet for Sikkerhetsrådet, opplyste den palestinske FN-utsendingen Riyad Mansour sent onsdag kveld norsk tid.

Palestinerne har tidligere varslet at de ønsker en rask avklaring i Sikkerhetsrådet. Nå har de ombestemt seg, tilsynelatende etter press fra blant andre Jordan, som forsøker å legge på bordet et utkast som er spiselig for USA.

Mansour understreket at teksten fortsatt er gjenstand for forhandling — forhandlinger som ifølge FN-diplomater kan vare i dager eller uker.

— Vi kommer til å fortsette å forhandle med alle, også amerikanerne - dersom de er klare og villige - sånn at vi kanskje kan lykkes i å få noe vedtatt i Sikkerhetsrådet som for alvor åpner døren for fred, sa Mansour. (©NTB)