— Ja, jeg har fylt ut en passøknad, og jeg er veldig glad for at den ble innvilget. Jeg elsker landet deres - Russland og dets folk, dets historie og dets forfattere, sa Depardieu i en kommentar som ble lest opp på russisk fjernsyn torsdag.

Depardieu har vært en sterk motstander av skatteøkningene som den nye sosialistregjeringen har pålagt Frankrikes rikeste. Det har fått ham til å true med å si ifra seg sitt franske statsborgerskap.

63 år gamle Depardieu har tidligere vitset om at «Putin har sendt meg et pass», og torsdag fulgte Putin opp med å undertegne et dekret der skuespilleren får innvilget russisk statsborgerskap.

Skuespilleren skal ha vurdert tre muligheter for å unngå det nye franske skatteregimet: å flytte til Belgia, hvor han eier et hus, slik mange av hans landsmenn har gjort for å slippe unna skatt, eller til Montenegro, hvor han driver en bedrift, eller å dra til Russland.

Depardieus flytteplaner har ført til en storm av fordømmelser og kritiske utspill mot ham i fransk presse. En russisk talsmann understreker at det ikke er påkrevd for Depardieu å flytte til Russland selv om han nå har fått innvilget statsborgerskap. (©NTB)