— Blir Andreas frisk så betyr dette ingenting. Det hadde ikke vært noe gunstig for ham å dra dit uten å få til noe, sier svenske Wessfeldt, som er konkurranse- og utstyrsansvarlig for Andreas Thorkildsen.

Nøye gjennomtenkt

Han kan fortelle følgende om prosessen som ledet fram til at Norges største friidrettsstjerne i går offentliggjorde beslutningen om å trekke seg fra friidretts-EM i august.— Beslutningen er nøye vurdert og gjennomtenkt. Det var ingen grunn til å dra dit når han har slike smerter, sier Wessfeldt, som mener det er langt viktigere mesterskap i vente som Thorkildsen bør fokusere på.

— Andreas har vunnet alt som kan vinnes, og et EM er det minst viktige av mesterskapene nå. VM neste år og OL året etterpå er mye viktigere, sier han.

Nedtur på nedtur

Thorkildsen har slitt voldsomt resultatmessig denne sesongen. Han kastet kun 72,70 meter på Bislett, og det hele toppet seg da han kastet fire ugyldige kast og trakk seg fra konkurransen i Skottland for halvannen uke siden.— Etter stevnet i Glasgow hadde vi et møte hvor vi diskuterte om det var noe poeng i å fortsette på samme måte, sier Wessfeldt.

På møtet deltok Wessfeldt, trener Åsmund Martinsen og Andreas selv, som har hatt siste ord i avgjørelsen. Wessfeldt er nå klar på hva som nå må skje videre.

— Nå må man komme til bunns i hva som er galt og finne ut hva som må gjøres for å bli kvitt problemene, sier han.

I pressemeldingen forklarer Thorkildsen valget sitt slik:

— Det er ingen annen utvei enn å erkjenne at utfordringene med hoften er så krevende at jeg må avslutte sesongen nå. Det er frustrerende å ha smerter som hemmer meg, og som vi ikke finner ut av. Jeg har trent godt både i forkant av sesongen og gjennom sommeren, men får dessverre ikke uttelling for treningsarbeidet.- Nå ser jeg fram til å få diagnostisert problemene og få behandling som gjør at jeg kan komme tilbake i trening med tanke på neste sesong, sier Thorkildsen.

Fighter

Friidrettsforbundets lege Ove Talsnes skal behandle Thorkildsen.

— Andreas har et hoftesmerteproblem, men det er usikkert om smertene kommer fra ryggen, hoften eller bekkenet. Derfor vil vi gjennomføre en omfattende utredning med MR, røntgen og ulike tester de neste ukene. Deretter vil vi sette i gang behandling med sikte på at han skal bli helt frisk og kvitt smertene, slik at han kan trene seg opp igjen og komme tilbake neste sesong, sier Talsnes.

— Det er selvfølgelig synd for landslaget at Andreas ikke kan konkurrere i EM, men samtidig er dette en viktig avgjørelse for at han skal kunne komme tilbake på høyt internasjonalt nivå, sier sportssjef i Norges Friidrettsforbund Ronny Nilsen.

Wessfeldt er ikke bekymret for karrieren til Thorkildsen.

— Mange topputøvere har hatt slike tøffe perioder som han har nå. Andreas har vært en maskin fra han var 18 år gammel, sier Wessfeldt, som er sikker på at kristiansanderen vil komme sterkt tilbake.

— Det er jeg overbevist om. Og det er ikke noe jeg hadde trodd om alle utøvere. Han er en så tøff fighter at jeg tror han klarer det.