Galleri Aspect tar frem gode kunstnere, unge som gamle til galleriet. Kunstnerne er etablerte eller ikke. Noen synes å være litt bortgjemte.

To kunstnere, Joon, maleri og Alfred Vaagsvold (bildet), skulptur, blir presentert for kristiansandere. Det er langt mellom provokasjonene, men i det usikre klimaet for dagens kunstnere, søker de allikevel ikke tryggheten i det tradisjonelle, det trygge og det forutsigbare. Disse kunstnerne «har det», uansett.

Joons malerier representerer en sjelden konstruktiv genre som står i motsetning til alt figurativt og naturinspirert, lyrisk abstrakt maleri. Denne abstrakte kunsten er konkret. Konkret kunst bygger på enkle geometriske former. Joon utforsker abstrakt, nonfigurativ kunst uten tilknytning til naturformer. Joon er utdannet kunstner og har hatt en rekke utstillinger, både separat— og gruppeutstillinger.

Alfred Vaagsvold er kunstmaler og billedhogger. Han har en rekke utstillinger bak seg og er viden kjent både i inn- og utland. Skulpturer han har skapt, er vakre, med myke linjer - noe man gjerne vil føle og ta på. Mange steinarter er fra Norge, med et spill og intensitet som preger og frister.

Kunsten bør ses på som verdi for mennesket og dette vi bør rette våre mål mot - skjønnhet, fred og samhold.

Det anbefales å ta en titt. Usikkerheten i denne kunsten er blåst bort. Galleri Aspect er på sporet, med god spredning og generelt god kvalitet. Årets kunstnere har noe å tilby de fleste.

Innlegget er forkortet. Red.