To redninger av Manuel Neuer banet vei for at venstrebacken Jonas Hector kunne skyte Tyskland videre i EM i en usigelig dramatisk straffesparkkonkurranse som varte i over 11 minutter. Innbytter Matteo Darmian var fjerde italiener som misset da Neuer reddet hans skudd. Tre tyskere feilet også, men Toni Kroos, Julian Draxler, Mats Hummels, Joshua Kimmich, Jérôme Boateng og Hector traff.

Etter at Bastian Schweinsteiger skjøt over da scoring ville gitt Tyskland seieren, måtte både Hummels, Kimmich og Boateng score for å hindre italiensk triumf. Tysklands annen matchball ble omsatt i mål.

— Det var et drama. Det var så mange spillere som skjøt. Jeg har aldri opplevd noe slikt før. Dette er noe vi vil huske for alltid, sa Neuer etterpå.

Selve kampen endte 1-1. Mesut Özil sendte Tyskland i en fortjent ledelse snaut halvveis i annen omgang, men Leonardo Bonucci utlignet på straffespark i det 78. minutt. Begge målscorerne misset i straffesparkkonkurransen.

Italia har påført Tyskland mange smertefulle tap, sist i EM-semifinalen for fire år siden, men rekken er nå brutt, og Tyskland har fortsatt aldri tapt en EM-kvartfinale. Jakten på landets fjerde tittel fortsetter. (©NTB)