Kvinnen mistet livet idet hun og familien kjørte på motorveien ved Odense på Fyn. Familiens bil ble truffet av en stor stein på rundt 30 kilo, som ifølge politiet ble kastet fra ei bru. Kvinnens mann ble alvorlig skadd, mens parets fem år gamle sønn kun fikk lettere skader.

I episoden ved Silkeborg ble det kastet en stein på rundt 10 kilo og to andre på under 1 kilo. Fire gutter og to jenter i 16-årsalderen er mistenkt for å stå bak, og politiet oppfordrer dem til å melde seg. Motorveien var stengt for vanlig trafikk.

— Dette er dødsfarlig. Vi har sist sett det i Odense der en tysk turist døde etter at en person kastet stein ned fra en motorveibru, sier Mette Therkildsen, som deltar i etterforskningen.

Prosjektsjef ved Vejdirektoratet, Mike Boesen, sier til Avisen.dk at vakten som opplevde steinkastingen, er sjokkert, men har det ellers godt.

— Jeg vet slett ikke hva jeg skal si til dem som har gjort dette. Jeg tviler på at de tar til fornuft. De må være utenfor pedagogisk rekkevidde, sier han. (©NTB)