I Australia blir den lille koalaen Blinky Bill regnet som en av de klassiske barnebokfigurene. Her til lands vil mange småbarnsfamilier kjenne ham fra korte snutter på NRK Super. I denne dataanimerte spillefilmen legger vår snille og modige, men også ganske klønete helt ut på en road movie-aktig reise gjennom villmarken for å finne sin eventyrer av en pappa.

Det skorter det ikke på verken farer eller eksentriske typer der ute i den australske outbacken. Og «Blinky Bill Filmen» – skulle gjerne ha sett en bindestrek i den tittelen, gitt! – har sin andel av både småmorsomme og småspennende øyeblikk. De voksne vil dessuten sette pris på den absurde ekstradimensjonen filmen får fordi figurene er blitt dubbet med alle mulige slags vestlandsdialekter.

Men det er på langt nær nok historie her til å forsvare en spilletid på én og en halv time. Transportetappene blir mange og lange, figurenes konstante pratmakeri føles – de flotte dialektene til tross – etter hvert enerverende. «Blinky Bill Filmen» vil først og fremst være noe for slitne mødre og fedre på leting etter noe som kan holde ungene opptatt en stakket stund nå i ferien.