For første gang besvarer prinsessen spørsmål om sitt forhold til engler og om mediepresset som har vært etter at planene om engleskolen ble kjent. — Det jeg synes er viktig med dette er det mediekjøret det blir, sier prinsessen i et intervju med NRK.

— Den mest opplagte saken er Tore Tønne-saken. Vi vet alle hvordan det endte. Valla-saken, hvor det også var en debatt om dette med mobbing i media, denne gapestokken som finnes. Vi har i dag et land hvor vi prøver å utrydde mobbing i skolene. Hvordan skal vi klare å utrydde mobbing i skolene når vi voksne oppfører oss på denne måten, og ikke respekterer hverandre for det vi står for og debatterer det på en ordentlig og fornuftig måte. Men bare kjører i vei, og virkelig henger hverandre ut som voksne. Hva salgs eksempler er vi da for barna, spør Märtha Louise i intervjuet.

Om engler sier hun:

— Englene er ikke fysiske, det er veldig viktig. Noen kjenner dem, noen ser dem. Hver enkelt oppfatter dem ut fra sitt ståsted. De er lysvesener for meg, som er en følelse av en veldig sterk tilstedeværelse, en sterk kjærlighetsstøtte, sier prinsesse Märtha Louise.(©NTB)