MONACO: — Jeg synes det er irriterende at folk utgir seg for å være meg, sier sykkelstjernen Thor Hushovd til fvn.no.

Vi treffer Cervelo-kapteinen i Monaco hvor han lader opp til Tour de France som starter om halvannen måned.

Se også: Hushovd klar for tourenOppladningen består ikke av jevnlige oppdateringer på Facebook og blogging på Twitter, selv om mange tror det.

— Det er en på Facebook som later som om han er meg. Han driver og forteller at han er sliten etter sykkelløp, men jeg har aldri vært på Facebook. Nå er det en på Twitter også, forklarer Hushovd, som mener det er for lett å ta identiteten til andre på nettstedene.

Foto: Skjermdump

— Men det er sånn samfunnet er blitt. Det er jo utrolig lett å bare utgi seg for å være en annen. Det som er kjedelig er at du kan rote det skikkelig til for noen. Hvis en person skriver noe på Facebook kan det jo bli brukt i media, men det er jo ingen som sjekker hvem som står bak det, sier Hushovd.

Selv tror Hushovd at de falske profilene kan føre til at han mistolkes.

— Jeg har venner og bekjente som spør hvorfor jeg ikke "adder" dem på Facebook, men jeg er ikke der. Jeg bruker ikke tiden min på det. Dermed tenker de sikkert at jeg er høy på pæra, sier en litt oppgitt Hushovd, som ikke er ikke den eneste kjendisen som misbrukes på nettstedet Facebook.

Et kjapt søk viser at det finnes over 100 mennesker som oppgir seg for å være Manchester Uniteds superstjerne Cristiano Ronaldo. Det finnes 45 stykker med navn og bildet til skuespiller Tom Cruise, mens 15 mener de er supersangerinnen Beyoncé Knowles.