— Påstanden om at Gerd-Liv Valla gikk til angrep på Martin Kolberg etter hans vitneforklaring i utvalget er absolutt uriktig, sier Vallas advokat Håkon Bleken til NTB.Kolberg skal i utvalget ha forklart seg til Yssens fordel og blant annet omtalt henne som «veldig robust og personlig sterk», «en god rådgiver i politikkens verden», samt «effektiv», «operativ» og med «høy arbeidskapasitet».

Etter at Kolberg så hadde forlatt rommet, skal Valla ifølge VG ha bedt granskerne huske på at Martin Kolberg kunne ha politiske motiver for sine uttalelser.

— Så vidt jeg kan erindre, sa hun ikke noe om politiske motiver. Og jeg kan avkrefte at hun gikk til motangrep, sier Bleken til NTB.

Vallas advokat avviser også påstandene om at han skal ha forsinket utvalget med å levere et tilleggsnotat etter sluttnotatet.

— Vi leverte vårt sluttnotat 1. mars. Det foreligger ikke noe notat etter den dato. Det er heller ikke riktig, som det er blitt hevdet, at vi gikk til ytterligere motangrep mot Ingunn Yssen i vårt sluttnotat, sier Bleken. (©NTB)