— Jeg er glad for å ha vært en del av disse filmene, men det gjør meg trist at de er blitt så voldsomme. Men filmene følger med i tiden, og det virker som det er dette kinobesøkende vil ha, sier Roger Moore ifølge svenske Aftonbladet - som siterer et TV-intervju med britiske Sky News.Allerede i 1985, rett før hans siste film som agent 007 kom, antydet Moore at Bond var blitt litt i voldsomste laget for ham. - Det føles ikke som Bond mer, innrømmet han i et intervju.

I selvbiografien «The World Is My Bond» skriver Moore selv om hvordan han ville la Bond bruke sjarmen heller enn muskelkraft. Han beskrev scenen i «Mannen med den gylne pistolen», der regissør Guy Hamilton ville ha Moores Bond til å presse informasjon ut av en kvinne ved å true med å brekke armen hennes.

— Jeg foreslo at min Bond heller skulle sjarmere informasjonen ut av henne, ved å gå til sengs med henne. Min Bond var en elsker og sjarmør. Men til sist ga jeg Guy det han ville ha, skriver han.

Men selv om Moore ikke setter pris på all volden i filmene, berømmer han Daniel Craig for innsatsen. - Han er Bond, er skussmålet fra Moore. (©NTB)