OSLO: En selvsikker og morgenfrisk Kristin Halvorsen møtte reporterne på morgenkvisten i nabolaget sitt på Grünerløkka i Oslo. Alle de frammøtte ville vite om det i statsbudsjettet var tatt spesielle hensyn til finanskrisen som herjer.

– Vi har hatt høy beredskap i det siste, og sett på om det er noe som kunne ha ført til en endring i statsbudsjettet. Men budsjettet er ikke blitt endret som en direkte følge av krisen, sier Kristin Halvorsen.

Håper på ro

Likevel håper finansministeren at budsjettet kan være med på å skape ro.

– Jeg håper at folk ser at vi gjør alt vi kan for å treffe de utfordringene vi har nå, fordi jeg tror mange er urolige, fordi vi ser hvordan det svinger på børsene og renta beveger seg.

Halvorsen la vekt på at vi nå har lagt en periode med høy vekst bak oss, og at vi nå må ta vare på det som denne perioden har gitt oss.

– Vi vet at vi kommer til å ha en periode framover med svakere vekst enn det vi har hatt. Det betyr at vi må innrette oss på å ta vare på det beste vi har fra den utrolige høykonjunkturen vi har bak oss, nemlig lav arbeidsløshet.

Godt i rute

Finansministeren fikk også spørsmål om hva hun trodde Frps Siv Jensen og Høyres Jan Tore Sanner vil mene om budsjettet hun legger fram senere i dag.

– Jeg antar at de er helt uenig. Men da kan de finne seg et rom hvor de kan gå å krangle om hva som er feil, svarte en lattermild Kristin Halvorsen.

– Jeg gleder meg til å legge fram budsjettet, sa hun til reporterne på Grünerløkka.

– Hva med Soria Moria-erklæringen?

– Vi er godt i rute for å innfri løftene fra Soria Moria, og på noen punkter går vi utover det vi har lovet, sa finansministeren.

– Men nå kan jeg ikke si noe mer. Nå får dere vente til klokka 10. Også håper jeg dere fortsetter med å la være å bråke for naboene mine, sa Halvorsen til journalistene før hun satte seg i bilen og forsvant mot pliktene.