Det hersker forvirring om hvorvidt det siste skjelvet har ført til nye tap av menneskeliv.

De første meldingene om nye omkomne i byen Santa Rufina di Roio, viste seg å være feil. Redningsmannskaper som har lett gjennom de nye ruinene, melder tirsdag kveld at de ikke har funnet noen mennesker, melder flere italienske medier.

Det svært kraftige jordskjelvet rystet sentrale deler av Italia klokken 19.48 tirsdag kveld, med episenter 90 kilometer nordøst for Roma, i omtrent samme område som skjelvet som rammet Italia natt til mandag.

Byen L'Aquila lå igjen nesten midt i episenteret. Øyenvitner fortalte at en støvsky reiste seg fra gaten Via XX Settembre, der redningsarbeidere holdt på med å rydde opp etter forrige skjelv. Det var her studenthjemmet lå, i et av de hardest rammede områdene natt til mandag.

Nær togstasjonen kollapset bygningen der byens store vanntanker var plassert, forteller en kilde i Jernbaneverket.

Basilikaen (kirken) på Piazza Duomo i L'Aqulia skal også ha blitt lagt i ruiner.

Merket skjelvet ni mil unna

— Vi spiste middag her i Roma (90 kilometer fra episenteret) da vi kjente jordskjelvet. Taklampen svingte, det varte nok i ca. ett minutt, forteller Berit N. Johnsen til Aftenposten.no.

340 etterskjelv

I løpet av de 36 timene som er gått etter hovedskjelvet natt til mandag, er det registrert mer enn 300 etterskjelv. Men skjelvet tirsdag kveld er det foreløpig kraftigste av disse.

Til Sivilforsvaret i Italia strømmer det inn meldinger om at hus har falt sammen - og at muren som omslutter den allerede hardt rammede byen L'Aquila, har kollapset flere steder.

— Skjelvet tirsdag kveld hadde en styrke på ca. 5,3 på Richters skala, med et episenter bare nå kilomter sørøst for det kraftige skjelvet natt til mandag, ifølge Enzo Boschi, sjef for det nasjonale instituttet for geofysikk og vulkanforskning, skriver Libero-News (maskin-oversatt av Google) .

Skjelvet ble først rapportert av det seismologiske senteret U.S. Geological Survey, som målte det til en styrke på 5,6 på Richters skala..

Det nye kraftige etterskjelvet varte mer en 20 sekunder, og kunne merkes over store deler av det sentrale Italia. Foreløpige meldinger går ut på at bygninger skal ha kollapset i L'Aquila, Picenze, Petongia og Onna, melder Italy News.

Denne saken oppdateres.

Aftenposten / Fædrelandsvennen