KRISTIANSAND: – Vi ble litt tatt på senga av det. Det er veldig gøy å få den type respons, sier Petter Langfeldt i Vågsbygd Handy om den umiddelbare suksessen med deres nye album.

OUTSIDERE

«Undervannsmusikk» er hiphop-duoens første plate siden debuten i 2006, og resultatet av ett års hardt arbeid med produsenter i England. Gutta i bandet synes begrepet «undervannsmusikk» beskriver musikken deres veldig godt.

– Det var et uttrykk som dukket opp, og vi valgte å videreutvikle og rendyrke det. Vi syntes det var dekkende for det lydbildet vi har på plata. Dessuten er det et godt symbol på vår situasjon i hiphop-Norge. Vi har stått litt utenfor en god stund nå, sier Langfeldt.

Vågsbygd Handy ga ut sitt første album i 2006. Den gang følte bandet at de ikke kom noen vei fordi de ikke kjente de rette menneskene.

– Alt som skjedde i norsk musikkliv gikk via Oslo. Så vi følte at vi havnet på utsiden fordi vi ikke hadde de nødvendige kontaktene. Den outsidermentaliteten har vi tatt med oss videre, forklarer han.

TIL ENGLAND

Langfeldt forteller at bandet har jobbet hardt for å overkomme hindrene som lå i veien for dem etter debututgivelsen. For å oppnå målene sine måtte de ut av landet.

– Vi ønsket å lage et grime-album, en plate med et skikkelig intenst lydbilde. Det er en sjanger som er ganske særegen for England. For å få den riktige sounden dro vi over dit og jobbet med et knippe svært dyktige grime-produsenter. De har alle gjort det veldig bra siden vi jobbet med dem, og produserer nå flere av de største navnene der borte. Det er veldig gøy, sier han.

LOKAL FREMGANG

Selv om rapperen nå er bosatt i Oslo ser han en solid utvikling i hiphop-miljøet i Kristiansand de siste årene.

– Sheepy har gjort det bra en god stund, og Salvador Sanchez har nettopp gitt ut et album som er sinnssykt bra, konstaterer han og mener det lokale plateselskapet G'bless Records gjør gode ting i byen.

Nevnte Sanchez bidrar også som produsent på et av bonussporene på «Undervannsmusikk», det samme gjør tungvekteren Tommy Tee. Og Petter Langfeldt håper at totalen er nok til å tilbringe høytiden mot toppen av listene.

– Kanskje kan vi gå forbi Kurt Nilsen før jul. Det hadde vært gøy, ler han.